Για το χταπόδι:
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
Σοτάρετε τα λαχανικά & μπαχαρικά του χταποδιού. Αφήνετε να μελώσουν για περίπου 20’.
Μαγειρεύετε το χταπόδι πάνω στα σοταρισμένα λαχανικά για να βγάλει το ζουμί του και μετά από 10’ γυρνάτε τα πλοκάμια απ’ την άλλη.
Στα 30’ περίπου προσθέτετε το ξύδι και αφού εξατμιστεί προσθέτετε τον τοματοπολτό και το κρασί, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει μέχρι να είναι μαλακό, περίπου 45-50’ συνολικά.
Βάλτε τις μελιτζάνες να καπνιστούν και γυρίστε τις για να καεί η φλούδα τους παντού. Κάντε το ίδιο με την καυτερή πιπεριά.
Προσθέστε σε ένα πολυκόφτη τα υλικά του πουρέ και πολτοποιήστε τα καλά.
Καλή σας απόλαυση!