Τάρτα Μουσακά

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

ΤΑΡΤΑ ΜΟΥΣΑΚΑ
Polpa

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη

  • 125γρ. Βούτυρο
  • 4γρ. Αλάτι
  • 15ml Νερό
  • 190γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

Υλικά για σάλτσα κιμά

  • 400γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 250ml Polpa
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο

Υλικά

  • 2 Κολοκυθάκια
  • 2 Μελιτζάνες
  • 2 Πατάτες
  • 70γρ. Κεφαλοτύρι

Υλικά για μπεσαμέλ

  • 650ml Γάλα φρέσκο
  • 50γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 27γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1

Ξεκινάμε με τη ζύμη, βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια παγωμένο μαζί με το αλεύρι και το τρίβουμε στα χέρια μας να γίνει σαν άμμος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και σχηματίζουμε τη ζύμη μας. Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη και μεταφέρουμε σε ταψί η σε φόρμα.

2

Παράλληλα έχουμε κόψει σε φέτες τα κολοκυθάκια,τις μελιτζάνες και τις πατάτες τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δόσεις στο air fryer μέχρι να μαλακώσουν.

3

Κάνουμε με ένα πιρούνι λίγες τρύπες στη τάρτα μας και τη βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 15'.

4

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Βάζουμε και το κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να βγάλει τα υγρά του. Συνεχίζουμε βάζοντας την ψίχα τομάτας polpa και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και να μην έχει υγρά.

5

Ώρα για στήσιμο. Παίρνουμε την τάρτα μας και απλώνουμε τις πατάτες προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί συνεχίζουμε απλώνοντας τα κολοκυθάκια και πάλι λίγο τυρί. Ήρθε η ώρα για τον κιμά, απλώνουμε να είναι ομοιόμορφα στρωμένος. Τελευταία στρώση οι μελιτζάνες.

6

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο να σχηματίζουν σαν ζυμάρι ενσωματώνουμε σταδιακά στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρέσκο τριμμένο. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ αδειάζουμε πάνω απ'τις μελιτζάνες. Απλώνουμε να είναι ομοιόμορφο.

7

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και φύγαμε για φούρνο.

8

Ψήνουμε στους 200°C.

Καλή σας όρεξη!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 55’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4