Ρεβίθια με Φασολάκια Κοκκινιστά

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

revithia-me-fasolakia-kokkinista
Psilokomenes tomates

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 500 γρ. φασολάκια
  • 790 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
  • 600 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

Εκτέλεση

1

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2

Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

4

Ρίχνουμε τον πολτό τομάτας και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πολτός.

5

Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα ρεβίθια και 3 φλ. νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

7

Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψιλοκομμένες Τομάτες

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 35’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4