Pizza με τυριά και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

PIZZA ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Polpa

Υλικά

Υλικά για ζύμη

  • 180ml χλιαρό νερό
  • 25γρ. νωπή μαγιά
  • 4γρ. καστανή ζάχαρη
  • 310γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Καλαμποκαλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

Υλικά για σάλτσα

  • 100γρ. Polpa Γκρέκα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Σκόνη σκόρδου
  • Ελαιόλαδο

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 80γρ.cheddar
  • 80γρ. μοτσαρέλα
  • Καραμελωμενα κρεμμύδια

Εκτέλεση

1

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε 100γρ. αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο για 15'.

2

Αφού έχει περάσει ο χρόνος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Σε αλευρωμενο πάγκο ζυμώνουμε το ζυμάρι μας να είναι μαλακό.

3

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα στην άκρη να φουσκώσει.

4

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε την λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας, το αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου,το θυμάρι και τέλος λίγο ελαιόλαδο. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα είναι έτοιμη να απλωθεί στο ζυμάρι μας.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τα χέρια σε ορθογώνιο ταψί πάνω σε καλαμποκαλευρο. Παράλληλα έχουμε ανάψει το φούρνο μας στους 250°C να προθερμαινεται.

6

Αφού ανοίξουμε το ζυμάρι, απλώνουμε τη σάλτσα μας και βάζουμε στον φούρνο για 8' .

7

Τη βγάζουμε και βάζουμε τα τυριά και τα καραμελωμενα κρεμμύδια.

8

Ψήνουμε για άλλα 8-10' μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτσα μας και να είναι τραγανή.

9

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 55’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4