Μακαρονάδα με Πικάντικη Σάλτσα Τομάτας

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 35’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Trifti tomata

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 400 γρ. τριφτή τομάτα Γκρέκα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

1

Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

2

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

3

Προσθέτουμε την τριφτή τομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.

4

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε,1 ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

5

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.

6

Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Και άλλες συνταγές με: Τριφτή Τομάτα

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 165’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 8

Με τοματοπολτό Γκρέκα και τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 45’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4