Lumaconi με Σπανάκι και Ρικότα σε Σάλτσα Τομάτας

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

Μια ακαταμάχητη συνταγή με άρωμα Ιταλίας και νοστιμιά αλα Γκρέκα. Την συνταγή μας υπογράφει ο Cucina Caruso.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

LUMACONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Polpa

Υλικά

  • 250 γρ. Ζυμαρικά Lumaconi
  • 250 γρ. Ricotta ή Ανθότυρο
  • 180 γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 800 γρ. ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα (+60ml. νερό)
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

1

Ετοιμάστε τη γέμιση:
Βάλτε το σπανάκι με λίγο αλάτι σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά νερά του για 30’. Ξεβγάλτε, στίψτε και ψιλοκόψτε. Ανακατέψτε με τη ρικότα και τη μισή παρμεζάνα σε ένα μπολ.

2

Βράστε τα ζυμαρικά:
Βράστε τα Lumaconi για 10’ (-2’ απ' το κανονικό χρόνο), σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν λίγο.

3

Ετοιμάστε τη σάλτσα τομάτας:

Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το σκόρδο να σοταριστεί για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα.

Συμπληρώστε με τη λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας Polpa και 4 φύλλα βασιλικού, ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε και σβήστε το μάτι μετά από 2 λεπτά.

Προσθέστε 60-80 ml. νερό μαζί με τη σάλτσα τομάτας, γιατί είναι ήδη δεμένη και τα ζυμαρικά θα χρειαστούν λίγη επιπλέον υγρασία στο ψήσιμο.

4

Γεμίστε και ψήστε τα ζυμαρικά:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα

Σε ένα ταψί, απλώστε τη μισή σάλτσα τομάτας και τοποθετήστε τα Lumaconi στο ταψί, γεμίζοντας πριν το καθένα με μια κουταλιά γλυκού από το μίγμα σπανακιού και τυριών.

Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μισή σάλτσα και πασπαλίστε τα Lumaconi με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.

Βάλτε στο φούρνο, σε μεσαίο ράφι στους 180°C με αέρα, για 25’.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 55’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4