Κουνουπίδι Σοφιγάδο

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΦΙΓΑΔΟ
Psilokomenes tomates

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σπασμένο σε μπουκέτα
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 70 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2

Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, αλάτι, πιπέρι, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά.

3

Στη συνέχεια βάζετε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι σταδιακά, βυθίζοντας το καθένα στη σάλτσα για να πάρει χρώμα.

4

Προσθέτετε ελάχιστο βραστό νερό (50 ml. είναι αρκετά) και είστε έτοιμοι να μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.

5

Ψήνετε το φαγητό για 45’ στους 180°C με αέρα.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψιλοκομμένες Τομάτες

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 35’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα & ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 5

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6