Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την πετσούλα προς τα κάτω και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, καθώς και όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι και κανέλα).
Αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 έως 1½ ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή πιλάφι!