Για το γιουβέτσι θαλασσινών, τσιγαρίζετε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο, προσθέτετε 550γρ. θαλασσινά και τσιγαρίζετε καλά.
Στη συνέχεια σβήνετε με ένα ποτηράκι κρασί ή ούζο και περιμένετε να πάρει βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε μια φλυτζάνα κριθαράκι, 2,5 φλυτζάνες νερό, την λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας Polpa, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, χαμηλώνετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 13-15’ μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Ανακατεύετε κατά διάστηματα για να μην κολλήσει.
Καλή σας όρεξη!