Φρέσκα Φασολάκια σε Σάλτσα Τομάτας

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Elafra-sibiknomenos-ximos-tomatas

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. Φασολάκια φρέσκα
  • 2 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα
  • 500 γρ. χυμός τομάτας Γκρέκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
  • 3 πατάτες σε ροδέλες
  • Μαϊντανό, δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά φλωρίνης κι ανακατεύουμε.

2

Σειρά έχουν οι πατάτες και ο πολτός τομάτας που τα σοτάρουμε πολύ καλά να καραμελώσουν.

3

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

4

Ακολουθούν τα φασολάκια, ο χυμός τομάτας και τα μυρωδικά.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 - 1½ ώρα.

6

Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νεράκι.

7

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτα!

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 35’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 140’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6