Φτιαγμένη από 100% καλοκαιρινές τομάτες της Μακεδονικής Γης, η τομάτα Γκρέκα συμπυκνώνει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του εύφορου Κάμπου Σερρών.
Κάθε κύκλος παραγωγής της τομάτας Γκρέκα ξεκινά με την προετοιμασία, τη φύτευση και την καλλιέργεια στον κάμπο Σερρών, τον τρίτο μεγαλύτερο κάμπο της Ελλάδας!
Το μικρόκλιμα της περιοχής και η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους επιτρέπει το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικής ποιότητας, γευστικό, αρωματικό και μοναδικό.
Ο ποταμός Στρυμόνας διασφαλίζει την επαρκή ύδρευση της περιοχής, γεγονός που κάνει τον κάμπο τόσο εύφορο.
Κάθε χρόνο επιλέγουμε τις κατάλληλες ποικιλίες τομάτας ανάλογα με τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε και τις δυνατότητες του τόπου μας.
Οι άνθρωποι της Γκρέκα είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν το προϊόν τόσο μοναδικό. Χωρίς τη δική τους τεχνογνωσία, αγάπη, πείρα, έγνοια και φροντίδα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!
Ο διευθυντής παραγωγής Ζήσης Βαβαλίδης και όλη η ομάδα μας λειτουργούν σαν μία οικογένεια συνεχώς σκυμμένη πάνω από την καλλιέργεια.
Ο γεωπόνος μας Αθανάσιος Κόνιαρης φροντίζει καθημερινά την επίβλεψη της παραγωγής.
Η αδιάκοπη συνέπεια και αφοσίωση, διασφαλίζουν ότι η πιο αυθεντική γεύση τομάτας φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι, νοστιμίζοντας κάθε αγαπημένο φαγητό.


Το τέλος του καλοκαιριού για εμάς σημάνει την αρχή της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων τομάτας Γκρέκα, με τη συγκομιδή των καρπών. Η μαγική στιγμή της σοδειάς μας!
Φροντίζουμε να υπάρξει ο ελάχιστος δυνατός χρόνος από τη στιγμή που θα κοπεί η τομάτα από το φυτό μέχρι να καταλήξει στην τελική συσκευασία ώστε να διατηρηθούν η φρεσκάδα και τα αρώματα και να μην υπάρξει αλλοίωση στον καρπό.
Για την υψηλή ποιότητα και νοστιμιά των προϊόντων γίνεται αυστηρή διαλογή στις διάφορες φάσεις της επεξεργασίας στο εργοστάσιο, ενώ το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό πραγματοποιεί συνεχείς μετρήσεις στην παραγωγή.
Η επιλογή των χωραφιών, τα φυτά που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή επίβλεψη των παραγωγών και της γεωπονικής ομάδας του εργοστασίου, εξασφαλίζουν το ποιοτικά καλύτερο αποτέλεσμα.
Η επιλογή του πολλαπλασιαστικού υλικού, δηλαδή του σπόρου, είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, σε συνεργασία με γεωπόνους για τη διασφάλιση του πιο άρτιου αποτελέσματος.
Όλοι οι χειρισμοί της τομάτας στο εργοστάσιο γίνονται με αυστηρά κριτήρια. Εκτός από την εκπαίδευση όμως δίδεται μια οδηγία στους εργαζομένους που δεν αποτυγχάνει ποτέ: να κρίνουν το προϊόν που βλέπουν μπροστά τους σαν να πρόκειται να το αγοράσουν και να το μαγειρέψουν οι ίδιοι. Την ώρα της δουλειάς δηλαδή να βλέπουν το προϊόν ως καταναλωτές, απορρίπτοντας κάτι που οι ίδιοι δε θα αγόραζαν.
Όταν ο καρπός φθάσει στο βαθύ κόκκινο χρώμα και πριν ξεκινήσει η μεθωρίμασνη, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμος προς συγκομιδή. Η γεύση είναι γλυκιά έως ελαφρώς υπόξινη ενώ ο καρπός παραμένει σκληρός εξωτερικά.
Η προετοιμασία ξεκινάει πολύ πριν τη φύτευση. Αρχικά, η τεχνογνωσία των ειδικών μάς καθοδηγεί στην επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας ντομάτας, πάντα με βάση τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε. Στη συνέχεια, το έμπειρο προσωπικό μας προετοιμάζει τον αγρό μέσω οργώματος, φρεζαρίσματος και λίπανσης, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί τον σπόρο της τομάτας.
Η καλλιέργεια ξεκινάει τον χειμώνα με την άροση του αγρού και ολοκληρώνεται την άνοιξη με τη διαμόρφωση του εδάφους, το οποίο προετοιμάζεται για τη φύτευση της βιομηχανικής τομάτας.