Κοκκινιστό Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Κοκκινιστό Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα
passata

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 6
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 1 Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα Passata
  • 1 κ.σ. Τοματοπολτός Γκρέκα
  • 1 κ.σ. ζάχαρης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

2

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την πετσούλα προς τα κάτω και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

3

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, καθώς και όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι και κανέλα).

4

Αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε καλά.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 έως 1½ ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό.

7

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή πιλάφι!

Και άλλες συνταγές με: Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας Passata

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 35’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 140’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τοματοπολτό Γκρέκα & ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2