Αυγά Shakshuka

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

ΑΥΓΑ SHAKSHUKA
Polpa

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 400 γρ. τριμμένη ψίχα τομάτας Polpa
  • 120 γρ. τυρί φέτα και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουτ. γλ. κουρκουμά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1

Σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

3

Ρίχνουμε την ψίχα τομάτας και αφήνουμε να πάρει 2- 3 βράσεις και προσθέτουμε τη φέτα.

4

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

5

Σπάμε τα αυγά και σκεπάζουμε με καπάκι να μαγειρευτούν για 3 λεπτά.

6

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγο μαϊντανο και σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμί.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 55’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4