Αφράτα Κεφτεδάκια με Κόκκινη Σάλτσα

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Polpa

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. ξίδι
  • 20 γρ νιφάδες βρώμης
  • 40 γρ τυρί τριμμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
  • αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
  • πιπέρι

Για την κόκκινη σάλτσα

  • 400 γρ Polpa Τομάτα Γκρέκα
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • ⅔ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2

Στο μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

3

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμειξης βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) πολύ καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

4

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα μεταφέρουμε στο ταψί.

5

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί.

6

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για την κόκκινη σάλτσα

7

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

8

Βάζουμε και τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατευούμε 1-2 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

9

Προσθέτουμε την ψίχα τομάτας και λίγο νερό (περίπου το 1/3 της κονσέρβας) και βράζουμε για λίγα λεπτά.

10

Τέλος, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό ακόμα.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 55’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4