Τοματόσουπα

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 5

tomatosoupa-vegan
Polpa

Υλικά

  • 800 γρ. ψίχα τομάτας Popla Γκρέκα
  • 50 +20 μλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη
  • 2 φέτες ψωμί σίκαλης
  • Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1

Σοτάρετε κρεμμύδι & σκόρδο:

Σε μεσαία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση και όταν έχει ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

2

Προσθέτετε τη τομάτα Polpa:

Προσθέτετε την Polpa τομάτας Γκρέκα, που επειδή είναι τόσο πηχτή, χωρίς φλούδες και σπόρια, θέλει ελάχιστα λεπτά βράσιμο και δεν χρειάζεται ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και σε 5’ είστε έτοιμοι για το τελικό στάδιο.

3

Ολοκληρώνετε με το ψωμί και την πολτοποίηση:

Προσθέτετε το ψωμί κομμένο με το χέρι σε μπουκίτσες, το αφήνετε για λίγο στη σούπα να μουσκέψει καλά, ανακατώνοντας και σβήνετε το μάτι. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείτε όλα τα υλικά μέχρι η σούπα να είναι σχεδόν βελούδινη. Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτετε λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψίχα Τομάτας Polpa

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 3

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4