Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνικο, τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα 5 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε τις φακές, τα καρότα, το σέλερι και το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για άλλα 30 περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!