Αυγά στο φούρνο με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα

Με τοματοπολτό Γκρέκα & ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

avga-ston-foyrno
Psilokomenes tomates

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
  • 1 κ.σ. τοματοπολτός Γκρέκα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ. πικάντικο  χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 μεσαία αυγά
  • φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.

3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

4

Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

5

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπολτό και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.

6

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.

7

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

8

Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά στις τρύπες.

9

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.

10

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Ψιλοκομμένες Τομάτες

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4