Κρύα Τοματόσουπα Γκασπάτσο

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 175’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

krya-tomatosoypa-gkaspatso
Poltos tomatas

Υλικά

  • 5 τομάτες μέτριες, ώριμες
  • 1 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα
  • 6-7 τοματίνια
  • 1 πιπεριά πράσινη + επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • 1 πιπεριά κόκκινη + επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • ½ αγγούρι ξεφλουδισμένο + ½ ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3-4 φύλλα βασιλικού + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις τομάτες, τα τοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι.

2

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις τομάτες, τον πολτό τομάτας, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

3

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.

4

Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.

5

Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

6

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Και άλλες συνταγές με: Τοματοπολτός

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 35’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 140’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6