Παστίτσιο με πένες και κιμά μανιταριών

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

pastitsio-vegan-me-penes-kai-kima-manitarion
Elafra-sibiknomenos-ximos-tomatas

Υλικά

Για τα ζυμαρικά:

  • 1 πακέτο πένες αλάτι

Για τον κιμά μανιταριών:

Για την μπεσαμέλ:

  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο σόγιας
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1

Ετοιμάζουμε τον κιμά μανιταριών.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

4

Περνάμε τα φρέσκα μανιτάρια από το μούλτι και τα κάνουμε κιμά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά.

5

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πολτό τομάτας, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και την πάπρικα.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να πήξει.

7

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας.

8

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε τις πένες.

9

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

10

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τους βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

11

Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

12

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι.

13

Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.

Και άλλες συνταγές με: Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με χυμό Passata

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60-90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45’

ΜΕΡΙΔΕΣ 2

Με ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130’

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 90’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 65’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4

Με τριφτή τομάτα Γκρέκα & τοματοπολτό Γκρέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90’

ΜΕΡΙΔΕΣ 4